donderdag 7 mei 2009

Do you Poken?

Ja, vanavond gebeurde het op een netwerkavond... De een had haar Poken bij zich de ander niet.... HELP. Een aantal lezer haakt nu af. Waar heb je het over.

Poken, de nieuwe manier van visitekaartjes uitdelen. Handig op een netwerkavond want je hoeft na afloop niet meer de zojuist vers binnengekregen kaartjes in te kloppen in je eigen database'je.

POKEN. Je ontmoet iemand en naast dat je elkaar de hand schudt, hebben jullie POKEN's ook even contact. Het klinkt erg plastisch, maar dat kleine figuurtje dat, met jouw goedvinden, zijn of haar handje tegen zijn of haar POKEN-handje houdt, wisselt om dat moment jouw gegevens uit met de gegevens van de eigenaar van de andere POKEN. Een soort van doelgerichte veilige onbeschaamde klik. Met als gevolg dat beide USB-stickjes (want elke POKEN heeft zijn eigen stickje) geladen worden met de gegevens van de eigenaar van de andere POKEN. Zijn we er nog?

Prima idee, leuke gadget, scheelt het drukken van visitekaartjes, erg handig maar... als de een zijn POKEN vergeet, dan blijft er niets anders over dan gewoon te vertellen wie je bent en wat je doet... Ook wel erg cool, gewoon lekker contact.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk stukje, complimenten. bij mij hangt de poken gewoon aan m'n sleutelhanger zodat ik hem nooit kan vergeten. Het is fijn dat pokens gewoon op elke hoek van de straat (free record shop, v&d, dynabyte) te krijgen zijn zodat als je 'm vergeten zou zijn er voor 15,- altijd een oplossuing in de buurt is. Probeer dat maar eens met een visitekaartje. ;-)

L= zei

goed te weten dat ze niet alleen online te koop zijn, wordt altijd moe van verzendkosten. Thanks