vrijdag 9 april 2010

Torso IV

Nadat torso B een week onder water heeft gestaan, hierdoor wordt het cement harder, is B weer op het droge. Nu komt de volgende uitdaging. Het 'handeltje' moet er weer aangeplakt worden. Op advies van mijn leraar beeldhouwen met het bijzondere pakketje in mijn tas naar het natuursteenbedrijf Polet-Dercksen hier in het dorp.
Een vrouw met gehoorbeschermers op haar oren was druk bezig om steen te slijpen. Stoer hoor, ik had een man verwacht. Toen zij mag zag stopte ze de machine en kwam naar mij toe.

Ik vertelde het verhaal van een beeld, een mal, het er uit halen en dat er toen iets afbrak. Op dat moment haalde ik het 'gevalletje B' uit mijn tas... Er kwam een grijns van oor tot oor op haar gezicht. "Ja, die kan je maar beter weer op zijn plek hangen" zie ze. "Moet hij binnen of buiten staan?" ging ze verder. "Van mij mag hij naar buiten toe, hij is er groot genoeg voor," gaf ik aan. "Oké, ik geef je wat twee-componentenlijm mee." Ze kwam met een glazen potje. Opende het deksel en smeerde aan de ene kant wat van het ene component en aan de andere kant van het potje wat van het andere component. "Thuis mengen, 16 uur laten drogen en dan de randjes weer aanvullen met cement. Wel eerst alle losse stukjes cement en korreltjes verwijderen. Succes ermee".

Vanmiddag B op zijn rug gelegd. En in het kader van: Dokter-komt-zo-bij-u, gewapend met plamuurmes en de lijm, geheel pijnloos, onze B weer zijn trots gegeven.

1 opmerking:

Ohno Itshimagain zei

Hilarisch verhaal Ellis! 2 componenten lijm om een paar ballen te hechten!