zaterdag 31 oktober 2009

Meer doen met minder geld


Een van de eerste mailtjes van gisteren kwam van een oud-collega van mij. "Leuk stukje in de uitgave van ANBO" aldus Ferry. "Wat een verrassing dat ik je er in zag staan." ANBO Magazine was dus op de mat gevallen. Altijd spannend hoe dat er uit is gaan zien. En vooral of je reacties krijgt.

Kort voor de zomer werd ik via een netwerkcontact gevraagd om mee te werken aan een artikel over 'Meer doen met minder geld'. Gezien mijn leeftijd (>50) en mijn werksituatie viel ik in de doelgroep. Marieke Henselmans, als besparingsdeskundige, geeft in het artikel haar beste tips prijs om met minder geld om te gaan. De belangrijkste tip volgens haar is: eerherstel voor 'ouderwetse' waarden.

"Wie 50-plus is, heeft alles in huis om om te gaan met een kleiner budget. Waarom? Omdat 50-plussers nog vaardigheden en waarden hebben aangeleerd die nu als ouderwets worden gezien, maar juist waardevol zijn in tijden van crisis. Zo hebben ze van huis uit meegekregen hoe je overzicht houdt over geldzaken. En op de lagere school hebben ze leren rekenen. Bovendien weten ze dat er meer is dan snel naar de winkel hollen als je iets nodig hebt." aldus Marieke Henselmans.


Madeleine van der Wouw heeft een drietal korte interviews afgenomen als bijlage bij het artikel van Marieke en Robert Elsing verzorgde de fotografie.

1 opmerking:

Priepel zei

Hi kanjer,
Mooi artikel!
Kom je nog een keer lekker bij ons eten?
Knuf
Eel