dinsdag 24 februari 2009

Hoofd bungelt aan brug

Een bizarre nieuwskop. Een kop die ik zeker vanmiddag ga gebruiken in de tweede workshop 'Nieuwsberichten schrijven ' voor de BOVAG Tweewielerbedrijven. Want deze kop heeft alles waar een goede kop aan moet voldoen (hoe erg het ook voor de man in kwestie is); actueel, actief geschreven, wijkt af van het gewone nieuws, nodigt uit om verder te lezen, kort en krachtig. En dat het de aandacht trekt... de link naar de Bangkok Post, dat verslag doet van het bizarre voorval, is vastgelopen.

Mensen denken vaak dat het nieuws uit de lucht komt vallen. Dat is een van mijn teksten van vanmiddag. Waarbij ik dan vertel dat nieuws iets is wat door iemand ergens wordt gemaakt. Er zijn altijd berichtgevers die een actie, idee of voorval via een of ander vorm van media publiceren. In hun eigen omgeving, regio of zelfs wereldwijd. Communiceren zit in ons, we vertellen graag over wat me meemaken, hoe spannender hoe mooier. De Bangkok Post meldt vandaag dat het hoofdloze lichaam dat is gevonden, past op het hoofd dat zondag werd aangetroffen. Puzzel compleet, nu nog uitzoeken hoe de man aan zijn eind is gekomen.

Ook dit keer viel het nieuws niet uit de lucht...

1 opmerking:

Anoniem zei

weer zin in schrijven

Gisteren een leuke workshop gehad.
gezellige mensen en veel bruikbare tips. Reken er op dat ze in Apeldoorn en omgeving van ons gaan horen. Ik heb er zin in.

Nogmaals bedankt,

Karel van Vuuren
Fietscity Apeldoorn